Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 05. februar 2015. 13:12

Održan sastanak predstavnika Odbora za bezbjednost i odbranu sa direktorom Sektora za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjske poslove

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić i zamjenica predśednika Odbora Snežana Jonica sastali su se danas sa direktorom Sektora za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjske poslove Evropske unije Eduardom Auerom.

Sastanku su prisustvovati i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, NJ.E. Mitja Drobnič, šef Sekcije za politiku, evropske integracije i trgovinu u Delegaciji Alberto Cammarata, savjetnica za evropske integracije i vladavinu prava Barbara Rotovnik, kao i desk officer za Crnu Goru u Evropskoj službi za vanjske poslove Herbert Pribitzer.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o sprovedenim reformskim aktivnostima u svijetlu procesa evropskih i evroatlantskih integracija, sa posebnim osvrtom na ulogu Skupštine i Odbora za bezbjednost i odbranu u realizaciji utvrđenih strateških prioriteta. Takođe, ukazano je na važnost informisanja građana o svim aspektima navedenih procesa i apostrofiran značaj uređenosti pavnog okvira za sprovođenje civilnog nadzora nad radom organa i institucija u sektoru odbrane i bezbjednosti. S tim u vezi, predstavljene su sprovedene aktivnosti Odbora za bezbjednost i odbranu na datom planu, sa posebnim osvrtom na značaj implementacije Zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane. 

Galerija slika