Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 05. februar 2015. 13:12

Održan sastanak predstavnika Odbora za bezbjednost i odbranu sa direktorom Sektora za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjske poslove

Predśednik Odbora za bezbjednost i odbranu Mevludin Nuhodžić i zamjenica predśednika Odbora Snežana Jonica sastali su se danas sa direktorom Sektora za Zapadni Balkan u Evropskoj službi za vanjske poslove Evropske unije Eduardom Auerom.

Sastanku su prisustvovati i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, NJ.E. Mitja Drobnič, šef Sekcije za politiku, evropske integracije i trgovinu u Delegaciji Alberto Cammarata, savjetnica za evropske integracije i vladavinu prava Barbara Rotovnik, kao i desk officer za Crnu Goru u Evropskoj službi za vanjske poslove Herbert Pribitzer.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o sprovedenim reformskim aktivnostima u svijetlu procesa evropskih i evroatlantskih integracija, sa posebnim osvrtom na ulogu Skupštine i Odbora za bezbjednost i odbranu u realizaciji utvrđenih strateških prioriteta. Takođe, ukazano je na važnost informisanja građana o svim aspektima navedenih procesa i apostrofiran značaj uređenosti pavnog okvira za sprovođenje civilnog nadzora nad radom organa i institucija u sektoru odbrane i bezbjednosti. S tim u vezi, predstavljene su sprovedene aktivnosti Odbora za bezbjednost i odbranu na datom planu, sa posebnim osvrtom na značaj implementacije Zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane.