Odštampajte ovu stranicu
utorak, 01. decembar 2015. 14:44

Završen seminar “Novija dešavanja i strateški prioriteti u podsticanju policijskog integriteta u Crnoj Gori“

Učestvovali predśednik i članovi Odbora za bezbjednost i odbranu

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu učestvovali su danas na seminaru “Novija dešavanja i strateški prioriteti  u podsticanju policijskog integriteta u Crnoj Gori“.

Predśednik Odbora Mevludin Nuhodžić obraćajući se učesnicima seminara kazao je da očuvanje, afirmacija i unapređenje ugleda policijskih službenika, te jačanje povjerenja građana u rad policije ostaje imperativ i preduslov za postizanje mjerljivih rezultata u toj oblasti.

„Jedino kroz izgradnju kako individualnog, tako i institucionalnog integriteta u policiji možemo govoriti o povećanju transparentnosti, unapređenju odgovornosti i jačanju povjerenja javnosti, kao jasnim pokazateljima izgrađenog integriteta”, poručio je predśednik Nuhodžić.

Član Odbora Obrad Stanišić podśetio je da je Skupština Zakonom o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane na sveobuhvatan način definisala prioritete, te unaprijedila ovlašćenja Odbora sa namjerom da se, kako je kazao, kroz razvoj određenih mehanizama osigura poštovanje ljudskih prava i sloboda, kao i zakonito postupanje u radu organa i institucija sektora bezbjednosti i odbrane.

U radu seminara učestvovala je zamjenica predśednika Odbora Snežana Jonica, kao i članovi Velizar Kaluđerović i Luiđ Škrelja.

Seminar “Novija dešavanja i strateški prioriteti  u podsticanju policijskog integriteta u Crnoj Gori“

Organizovali su DCAF, misija OEBS u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Skupštinom Crne Gore.

Galerija slika