Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 01. decembar 2015. 14:44

Završen seminar “Novija dešavanja i strateški prioriteti u podsticanju policijskog integriteta u Crnoj Gori“

Učestvovali predśednik i članovi Odbora za bezbjednost i odbranu

Članovi Odbora za bezbjednost i odbranu učestvovali su danas na seminaru “Novija dešavanja i strateški prioriteti  u podsticanju policijskog integriteta u Crnoj Gori“.

Predśednik Odbora Mevludin Nuhodžić obraćajući se učesnicima seminara kazao je da očuvanje, afirmacija i unapređenje ugleda policijskih službenika, te jačanje povjerenja građana u rad policije ostaje imperativ i preduslov za postizanje mjerljivih rezultata u toj oblasti.

„Jedino kroz izgradnju kako individualnog, tako i institucionalnog integriteta u policiji možemo govoriti o povećanju transparentnosti, unapređenju odgovornosti i jačanju povjerenja javnosti, kao jasnim pokazateljima izgrađenog integriteta”, poručio je predśednik Nuhodžić.

Član Odbora Obrad Stanišić podśetio je da je Skupština Zakonom o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane na sveobuhvatan način definisala prioritete, te unaprijedila ovlašćenja Odbora sa namjerom da se, kako je kazao, kroz razvoj određenih mehanizama osigura poštovanje ljudskih prava i sloboda, kao i zakonito postupanje u radu organa i institucija sektora bezbjednosti i odbrane.

U radu seminara učestvovala je zamjenica predśednika Odbora Snežana Jonica, kao i članovi Velizar Kaluđerović i Luiđ Škrelja.

Seminar “Novija dešavanja i strateški prioriteti  u podsticanju policijskog integriteta u Crnoj Gori“

Organizovali su DCAF, misija OEBS u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Skupštinom Crne Gore.