Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 02. decembar 2015. 15:30

Održan okrugli sto posvećen primjeni policijskih ovlašćenja tokom oktobarskih protestnih okupljanja u Podgorici

Učestvovali članovi Odbora za bezbjednost i odbranu


Savjet za građansku kontrolu rada policije u saradnji sa nevladinim organizacijama „Akcija za ljudska prava” i „Građanska alijansa” održao je danas okrugli sto posvećen primjeni policijskih ovlašćenja tokom oktobarskih protestnih okupljanja u Podgorici.

Osvrnuvši se na protekle proteste u Glavnom gradu i na aktivnosti Odbora za bezbjednost i odbranu tokom tog perioda, predśednik Odbora Mevludin Nuhodžić kazao je da je tijelo na čijem je čelu bilo u stalnom zasijedanju, te da su aktivnosti Odbora išle u prilog smirivanju tenzija i analize bezbjednosne situacije.
„Pozvali smo na poštovanje principa vladavine prava i iskazali punu podršku svim nadležnim institucijama da u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlašćenjima obezbijede dosljedno sprovođenje zakona i očuvanje Ustavom zagarantovanih prava i sloboda građana“, poručio je predśednik Nuhodžić, dodajući da su članovi Odbora zatražili od subjekata parlamentarnog nadzora preispitivanje zakonitosti određenih preduzetih mjera i radnji pojedinaca.

Predśednik Nuhodžić je naglasio da će Odbor za bezbjednost i odbranu u sklopu svojih nadležnosti nastaviti da prati i cijeni sva postupanja nadležnih državnih organa u pravcu utvrđivanja činjenica i ispravljanja eventualnih nepravilnosti.

U radu današnjeg skupa učestvovali su i članovi Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Stanišić, Velizar Kaluđerović i Snežana Jonica. Pored njih, u radu okruglog stola učestvovali su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, Vrhovnog državnog tužilaštva, Savjeta za građansku kontrolu rada policije, nevladinih organizacija, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore kao i advokati oštećenih građana.

Galerija slika