Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 29. jul 2013. 15:02

Započela 22. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor nije podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu

Na danas započetoj 22. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, nakon dvoipočasovne rasprave, nije podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu. Predloženim rješenjem, osim već Zakonom odobrenih iznosa za 2013. godinu, država bi se dodatno zadužila u iznosu od 103 miliona eura, zbog aktiviranja garancija koje su izdate Kombinatu aluminijuma a.d. Podgorica, a predviđeno je i rješavanje dužničko-povjerilačkog odnosa između KAP-a, Elektroprivrede Crne Gore, Rudnika uglja Pljevlja, Crnogorskog elektoprenosnog sistema i države Crne Gore u iznosu od 61 milion eura.

Odbor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim se dodatno usklađuje visina akcize na akcizne proizvode (duvanske proizvode) sa odgovarajućim propisima EU.

Odbor je odlučio da podnese amandman na Predlog zakona o elektronskim komunikacijama, u cilju usklađivanja kaznene odredbe sa materijalnom odredbom ovog zakona.

Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su podnijeli poslanici Zoran Vukčević i Zoran Jelić, biće razmotren u nastavku śednice, zakazane za śutra, 30. jula 2013. godine.

Galerija slika