Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 29. jul 2013. 15:02

Započela 22. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor nije podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu

Na danas započetoj 22. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, nakon dvoipočasovne rasprave, nije podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu. Predloženim rješenjem, osim već Zakonom odobrenih iznosa za 2013. godinu, država bi se dodatno zadužila u iznosu od 103 miliona eura, zbog aktiviranja garancija koje su izdate Kombinatu aluminijuma a.d. Podgorica, a predviđeno je i rješavanje dužničko-povjerilačkog odnosa između KAP-a, Elektroprivrede Crne Gore, Rudnika uglja Pljevlja, Crnogorskog elektoprenosnog sistema i države Crne Gore u iznosu od 61 milion eura.

Odbor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama, kojim se dodatno usklađuje visina akcize na akcizne proizvode (duvanske proizvode) sa odgovarajućim propisima EU.

Odbor je odlučio da podnese amandman na Predlog zakona o elektronskim komunikacijama, u cilju usklađivanja kaznene odredbe sa materijalnom odredbom ovog zakona.

Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su podnijeli poslanici Zoran Vukčević i Zoran Jelić, biće razmotren u nastavku śednice, zakazane za śutra, 30. jula 2013. godine.