Odštampajte ovu stranicu
utorak, 30. jul 2013. 12:41

Završena 22. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su podnijeli poslanici Zoran Vukčević i Zoran Jelić

Odbor je podržao Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojim se usluge igara na sreću i zabavne igre, oslobađaju obaveze plaćanja PDV-a. Takođe, Odbor je ukazao na potrebu da se stanje u oblasti igara na sreću na sistemski način uredi kroz donošenje novog Zakona o igrama na sreću i izmjene: Zakona o koncesijama i Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

Śednici su, po pozivu, povodom navedenog predloga zakona prisustvovali predstavnici: Ministarstva finansija, Poreske uprave, Uprave za igre na sreću, Unije poslodavaca Crne Gore i nevladinih organizacija »UPIS« i »Montenegro Bet«, koji su iz svog ugla dali osvrt na Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kao i stanje u oblasti igara na sreću.

Odbor je, takođe, razmotrio predloge zaključaka povodom razmatranja Izvještaja o radu Centralne banke Crne Gore za 2012. godinu, koje su podnijeli poslanici Aleksandar Damjanović i Damir Šehović. Nakon rasprave Odbor nije podržao predlog zaključaka poslanika Damjanovića, kao ni predlog zaključaka poslanika Šehovića.

Galerija slika