Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 30. jul 2013. 12:41

Završena 22. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su podnijeli poslanici Zoran Vukčević i Zoran Jelić

Odbor je podržao Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kojim se usluge igara na sreću i zabavne igre, oslobađaju obaveze plaćanja PDV-a. Takođe, Odbor je ukazao na potrebu da se stanje u oblasti igara na sreću na sistemski način uredi kroz donošenje novog Zakona o igrama na sreću i izmjene: Zakona o koncesijama i Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica.

Śednici su, po pozivu, povodom navedenog predloga zakona prisustvovali predstavnici: Ministarstva finansija, Poreske uprave, Uprave za igre na sreću, Unije poslodavaca Crne Gore i nevladinih organizacija »UPIS« i »Montenegro Bet«, koji su iz svog ugla dali osvrt na Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost, kao i stanje u oblasti igara na sreću.

Odbor je, takođe, razmotrio predloge zaključaka povodom razmatranja Izvještaja o radu Centralne banke Crne Gore za 2012. godinu, koje su podnijeli poslanici Aleksandar Damjanović i Damir Šehović. Nakon rasprave Odbor nije podržao predlog zaključaka poslanika Damjanovića, kao ni predlog zaključaka poslanika Šehovića.