Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 01. avgust 2013. 13:25

Održana 23. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreno dvanaest amandmana i najavljeno povlačenje Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu

 

Na danas održanoj 23. śednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, razmotreno je dvanaest amandmana i najavljeno povlačenje Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu.

Podnosioci amandmana obrazložili su suštinu predloženih izmjena i dopuna, a ministar finansija, dr Radoje Žugić, iskazao je stav o tome koje amandmane prihvata, a koje ne.

Odbor je podržao pet amandmana, od kojih je jedan modifikovan, a dva amandmana nijesu dobila podršku Odbora.

Poslanik Mladen Bojanić, nakon saopštenja ministra finansija da će u septembru biti predložen rebalans budžeta, koji će obuhvatiti veliki broj pozicija, odlučio je da povuče svojih pet amandmana.

Rasprava povodom amandmana, proširila se i na pitanja vođenja ekonomske politike i daljih strateških pravaca razvoja, tokom koje su poslanici iskazali svoje stavove u odnosu na prihvatljivost Rebalansa budžeta države za 2013. godinu.

Na kraju rasprave, predstavnik predlagača najavio je povlačenje Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu iz skupštinske procedure. 

Galerija slika