Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 01. avgust 2013. 13:25

Održana 23. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotreno dvanaest amandmana i najavljeno povlačenje Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu

 

Na danas održanoj 23. śednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, razmotreno je dvanaest amandmana i najavljeno povlačenje Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu.

Podnosioci amandmana obrazložili su suštinu predloženih izmjena i dopuna, a ministar finansija, dr Radoje Žugić, iskazao je stav o tome koje amandmane prihvata, a koje ne.

Odbor je podržao pet amandmana, od kojih je jedan modifikovan, a dva amandmana nijesu dobila podršku Odbora.

Poslanik Mladen Bojanić, nakon saopštenja ministra finansija da će u septembru biti predložen rebalans budžeta, koji će obuhvatiti veliki broj pozicija, odlučio je da povuče svojih pet amandmana.

Rasprava povodom amandmana, proširila se i na pitanja vođenja ekonomske politike i daljih strateških pravaca razvoja, tokom koje su poslanici iskazali svoje stavove u odnosu na prihvatljivost Rebalansa budžeta države za 2013. godinu.

Na kraju rasprave, predstavnik predlagača najavio je povlačenje Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetu Crne Gore za 2013. godinu iz skupštinske procedure.