Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 30. septembar 2013. 10:28

Održana 27. śednica Odbora za ekonomiju,finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona i donijeta Odluka o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje tri člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Odbor je na danas održanoj 27. śednici odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o energetici, koji su podnijeli poslanici odnosno članovi Odbora: Aleksandar Damjanović, Filip Vuković, Damir Šehović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić i Milutin Đukanović. Na navedeni zakonski akt najavljeno je amandmansko djelovanje. Takođe, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini.

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o direktnim stranim investicijama nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Na navedeni predlog zakona najavljeno je podnošenje amandmana.

Odbor je, u skladu sa članom 15 stav 3 Zakona o elektronskim komunikaciijama i poštanskoj djelatnosti, donio Odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje tri člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (predsjednika i dva člana Savjeta Agencije).

 U dogovoru sa predśednikom Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Odbor se saglasio da se 21. oktobra 2013. godine održi kontrolno saslušanje na temu „Javne nabavke u sektoru zdravstva“  na zajedničkoj śednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i  Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Galerija slika