Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 30. septembar 2013. 10:28

Održana 27. śednica Odbora za ekonomiju,finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona i donijeta Odluka o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje tri člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

Odbor je na danas održanoj 27. śednici odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o energetici, koji su podnijeli poslanici odnosno članovi Odbora: Aleksandar Damjanović, Filip Vuković, Damir Šehović, Nebojša Medojević, Strahinja Bulajić i Milutin Đukanović. Na navedeni zakonski akt najavljeno je amandmansko djelovanje. Takođe, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini.

Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o direktnim stranim investicijama nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Na navedeni predlog zakona najavljeno je podnošenje amandmana.

Odbor je, u skladu sa članom 15 stav 3 Zakona o elektronskim komunikaciijama i poštanskoj djelatnosti, donio Odluku o raspisivanju javnog konkursa za imenovanje tri člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (predsjednika i dva člana Savjeta Agencije).

 U dogovoru sa predśednikom Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje, Odbor se saglasio da se 21. oktobra 2013. godine održi kontrolno saslušanje na temu „Javne nabavke u sektoru zdravstva“  na zajedničkoj śednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i  Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.