Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 14. novembar 2013. 13:30

Održana 33. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana tri predloga zakona

Na danas održanoj 33. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da, po skraćenom postupku, usvoji Predlog zakona o otpisu kamate na poreske i carinske obaveze.

 Odbor je, takođe, razmotrio i predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dobit pravnih lica, kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na premije osiguranja, koji je predložio poslanik Aleksandar Damjanović.

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet,na osnovu člana 137 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, razmotrio je u dijelu koji se odnosi na fiskalni uticaj, Predlog zakona o prijestonici, koji su podnijeli poslanici: Jovan Martinović, Milutin Simović, Miodrag Vuković, Srđa Popović, Branka Tanasijević, Predrag Sekulić, Zorica Kovačević i Milorad Vuletić.

Odbor će dostaviti mišljenje matičnom odboru, odnosno Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, u kome će, između ostalog, naglasiti da je potrebno naći model održivog finansiranja Prijestonice.

U okviru tačke - Postupak za imenovanje predśednika i dva člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Odbor je konstatovao da se na konkurs prijavilo 10 kandidata, od kojih je jedan u međuvremenu odustao. Odbor je, takođe, konstatovao da je blagovremeno i uredno predata dokumentacija. Odbor se dogovorio o načinu rada na śednici koja se planira krajem mjeseca, a na kojoj će se utvrditi predlog kandidata za predsjednika i dva člana.

Galerija slika