Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 14. novembar 2013. 13:30

Održana 33. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana tri predloga zakona

Na danas održanoj 33. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da, po skraćenom postupku, usvoji Predlog zakona o otpisu kamate na poreske i carinske obaveze.

 Odbor je, takođe, razmotrio i predložio Skupštini da usvoji Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dobit pravnih lica, kao i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o porezu na premije osiguranja, koji je predložio poslanik Aleksandar Damjanović.

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet,na osnovu člana 137 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, razmotrio je u dijelu koji se odnosi na fiskalni uticaj, Predlog zakona o prijestonici, koji su podnijeli poslanici: Jovan Martinović, Milutin Simović, Miodrag Vuković, Srđa Popović, Branka Tanasijević, Predrag Sekulić, Zorica Kovačević i Milorad Vuletić.

Odbor će dostaviti mišljenje matičnom odboru, odnosno Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, u kome će, između ostalog, naglasiti da je potrebno naći model održivog finansiranja Prijestonice.

U okviru tačke - Postupak za imenovanje predśednika i dva člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Odbor je konstatovao da se na konkurs prijavilo 10 kandidata, od kojih je jedan u međuvremenu odustao. Odbor je, takođe, konstatovao da je blagovremeno i uredno predata dokumentacija. Odbor se dogovorio o načinu rada na śednici koja se planira krajem mjeseca, a na kojoj će se utvrditi predlog kandidata za predsjednika i dva člana.