Odštampajte ovu stranicu
utorak, 19. novembar 2013. 17:02

Započeta 34. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o žigu

Na danas započetoj 34. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da, usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopuna Zakona o žigu.

Odbor je razmotrio amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini, koji su podnijeli poslanici: Srđan Perić, Azra Jasović i Goran Tuponja. Odbor nije podržao navedeni amandman.

Odbor je, takođe, razmotrio tri amandmana na Predlog zakona o zaštiti interesa u rudarsko-metalurškom sektoru, koje su podnijeli poslanici: Damir Šehović, Draginja Vuksanović, Džavid Šabović i Izeta Bralić. S obzirom da je predstavnik predlagača poslanik Milutin Đukanović, prihvatio podnijete amandmane, postali su sastvani dio teksta Predloga zakona.

Odbor je, započeo raspravu o Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, kao i Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, sa predlogom zaključaka (tri) koje su podnijeli poslanici: Damir Šehović i Zoran Vukčević. Odbor je odlučio da se o navedenim aktima izjasni u nastavku śednice, uz prisutvo ministra finansija ili nakon dostavljanja mišljenja Vlade.

Dogovoreno je da se Odbor u prvom nastavku śednice, koja će se održati śutra, 20. novembra, prije početka rasprave na plenumu, izjasni o predlogu zaključaka povodom razmatranja: Izvještaja o radu Investiciono-razvojnog fonda a.d. za 2012. godinu, Izvještaja o radu Savjeta za finansijsku stabilnost u 2012. godini i Izvještaja o radu Fonda za zaštitu depozita za 2012. godinu.

Takođe, u pogledu utvrđivanja ocjena i stavova povodom održanog konsultativnog saslušanja na temu „Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja“ i utvrđivanja ocjena i stavova povodom održane Prve zajedničke śednice sa Odborom za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije, na temu „Saradnja odbora sa nezavisnim regulatornim tijelima u cilju efikasnije kontrole trošenja javnih sredstava“, Odbor će se izjasniti u nastavku śednice.

 

Galerija slika