Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 19. novembar 2013. 17:02

Započeta 34. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o žigu

Na danas započetoj 34. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da, usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopuna Zakona o žigu.

Odbor je razmotrio amandman na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj trgovini, koji su podnijeli poslanici: Srđan Perić, Azra Jasović i Goran Tuponja. Odbor nije podržao navedeni amandman.

Odbor je, takođe, razmotrio tri amandmana na Predlog zakona o zaštiti interesa u rudarsko-metalurškom sektoru, koje su podnijeli poslanici: Damir Šehović, Draginja Vuksanović, Džavid Šabović i Izeta Bralić. S obzirom da je predstavnik predlagača poslanik Milutin Đukanović, prihvatio podnijete amandmane, postali su sastvani dio teksta Predloga zakona.

Odbor je, započeo raspravu o Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, kao i Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, sa predlogom zaključaka (tri) koje su podnijeli poslanici: Damir Šehović i Zoran Vukčević. Odbor je odlučio da se o navedenim aktima izjasni u nastavku śednice, uz prisutvo ministra finansija ili nakon dostavljanja mišljenja Vlade.

Dogovoreno je da se Odbor u prvom nastavku śednice, koja će se održati śutra, 20. novembra, prije početka rasprave na plenumu, izjasni o predlogu zaključaka povodom razmatranja: Izvještaja o radu Investiciono-razvojnog fonda a.d. za 2012. godinu, Izvještaja o radu Savjeta za finansijsku stabilnost u 2012. godini i Izvještaja o radu Fonda za zaštitu depozita za 2012. godinu.

Takođe, u pogledu utvrđivanja ocjena i stavova povodom održanog konsultativnog saslušanja na temu „Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja“ i utvrđivanja ocjena i stavova povodom održane Prve zajedničke śednice sa Odborom za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije, na temu „Saradnja odbora sa nezavisnim regulatornim tijelima u cilju efikasnije kontrole trošenja javnih sredstava“, Odbor će se izjasniti u nastavku śednice.