Odštampajte ovu stranicu
petak, 06. decembar 2013. 15:39

Završena 39. śednica i održan drugi nastavak 34. śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona


Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, je na danas održanoj 39. śednici, odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o kombinovanom prevozu tereta i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i proizvodnji ugljovodonika. Odbor nije podržao Predlog zakona o dopuni Zakona o obligacionim odnosima, koji su podnijeli poslanici Demokratskog fronta.
Odbor je, takođe, razmotrio 32 amandmana podnijeta na: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Carinskog zakonika (četiri), Predlog zakona o platnom prometu (šest), Predlog zakona o zaštiti potrošača (15), Predlog zakona o sigurnosti pomorske plovidbe (5) i Predlog zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti željeznice (dva).

Odbor je podržao:
- četiri amandmana poslanika: Zorana Jelića, Zorana Vukčevića i Zorice Kovačević, na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Carinskog zakonika.

- amandman poslanika Zorice Kovačević i Zorana Jelića; dva amandmana (I i III) poslanika Mladena Bojanića i Srđana Perića i amandman poslanika Draginje Vuksanović, Izeta Bralića i Džavida Šabovića (u izmijenjenoj formulaciji), na Predlog zakona o platnom prometu.

- Amandman poslanica Nade Drobnjak i Marte Šćepanović; tri amandmana (I, VIII i IX) poslanika Andrije Popovića od kojih amandman I i VIII nijesu dobili podršku ovlašćenog predstavnika Vlade; dva amandmana (1 i 2) poslanika Borislava Banovića, Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića i dva amandmana poslanika Srđana Milića od kojih amandman 1 u izmijenjenoj formulaciji, na Predlog zakona o zaštiti potrošača.

- Amandman poslanika Mića Orlandića i Džavida Šabovića, na Predlog zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti željeznice.

- Amandman poslanika Filipa Vukovića, sa kojim se nije saglasio ovlašćeni predstavnik predlagača i tri amandmana poslanika Gencija Nimanbegua, od kojih ovlašćeni predstavnik predagača nije prihvatio amandmana 1 i 3, na Predlog zakona o sigurnosti pomorske plovidbe

Odbor nije podržao:
- šest amandmana (II – VII) poslanika Andrije Popvića i amandman (3) poslanika Borislava Banovića, Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića, na Predlog zakona o zaštiti potrošača.
- Amandman poslanika Mladena Bojanića i Srđana Perića, na Predlog zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti željeznice.
- Amandman (3) poslanika Borislava Banovića, Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića, na Predlog zakona o zaštiti potrošača.

Poslanik Mladen Bojanić, odustao je od amandmana II i IV na Predlog zakona o platnom prometu.
Poslanik Borislav Banović, odustao je od amandmana na Predlog zakona o sigurnosti pomorske plovidbe.

U drugom nastavku 34. śednice Odbor je utvrdio ocjene i stavove povodom:
a) održanog konsultativnog saslušanja na temu: „Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja”, o kojima je odlučio da obavijesti: Skupštinu, Vladu i učesnike u raspravi.
b) održane prve zajedničke śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet sa Odborom za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije, na temu: „Saradnja odbora sa nezavisnim regulatornim tijelima u cilju efikasnije kontrole trošenja javnih sredstava“.

Galerija slika