Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 06. decembar 2013. 15:39

Završena 39. śednica i održan drugi nastavak 34. śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona


Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, je na danas održanoj 39. śednici, odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o kombinovanom prevozu tereta i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o istraživanju i proizvodnji ugljovodonika. Odbor nije podržao Predlog zakona o dopuni Zakona o obligacionim odnosima, koji su podnijeli poslanici Demokratskog fronta.
Odbor je, takođe, razmotrio 32 amandmana podnijeta na: Predlog zakona o izmjenama i dopunama Carinskog zakonika (četiri), Predlog zakona o platnom prometu (šest), Predlog zakona o zaštiti potrošača (15), Predlog zakona o sigurnosti pomorske plovidbe (5) i Predlog zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti željeznice (dva).

Odbor je podržao:
- četiri amandmana poslanika: Zorana Jelića, Zorana Vukčevića i Zorice Kovačević, na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Carinskog zakonika.

- amandman poslanika Zorice Kovačević i Zorana Jelića; dva amandmana (I i III) poslanika Mladena Bojanića i Srđana Perića i amandman poslanika Draginje Vuksanović, Izeta Bralića i Džavida Šabovića (u izmijenjenoj formulaciji), na Predlog zakona o platnom prometu.

- Amandman poslanica Nade Drobnjak i Marte Šćepanović; tri amandmana (I, VIII i IX) poslanika Andrije Popovića od kojih amandman I i VIII nijesu dobili podršku ovlašćenog predstavnika Vlade; dva amandmana (1 i 2) poslanika Borislava Banovića, Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića i dva amandmana poslanika Srđana Milića od kojih amandman 1 u izmijenjenoj formulaciji, na Predlog zakona o zaštiti potrošača.

- Amandman poslanika Mića Orlandića i Džavida Šabovića, na Predlog zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti željeznice.

- Amandman poslanika Filipa Vukovića, sa kojim se nije saglasio ovlašćeni predstavnik predlagača i tri amandmana poslanika Gencija Nimanbegua, od kojih ovlašćeni predstavnik predagača nije prihvatio amandmana 1 i 3, na Predlog zakona o sigurnosti pomorske plovidbe

Odbor nije podržao:
- šest amandmana (II – VII) poslanika Andrije Popvića i amandman (3) poslanika Borislava Banovića, Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića, na Predlog zakona o zaštiti potrošača.
- Amandman poslanika Mladena Bojanića i Srđana Perića, na Predlog zakona o bezbjednosti i interoperabilnosti željeznice.
- Amandman (3) poslanika Borislava Banovića, Draginje Vuksanović i Džavida Šabovića, na Predlog zakona o zaštiti potrošača.

Poslanik Mladen Bojanić, odustao je od amandmana II i IV na Predlog zakona o platnom prometu.
Poslanik Borislav Banović, odustao je od amandmana na Predlog zakona o sigurnosti pomorske plovidbe.

U drugom nastavku 34. śednice Odbor je utvrdio ocjene i stavove povodom:
a) održanog konsultativnog saslušanja na temu: „Primjena Zakona o nevladinim organizacijama u dijelu finansiranja”, o kojima je odlučio da obavijesti: Skupštinu, Vladu i učesnike u raspravi.
b) održane prve zajedničke śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet sa Odborom za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Republike Srbije, na temu: „Saradnja odbora sa nezavisnim regulatornim tijelima u cilju efikasnije kontrole trošenja javnih sredstava“.