Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 09. decembar 2013. 15:45

Završena 38. śednica i nastavljena 37. śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, je na danas održanoj 38. śednici, na osnovu Javnog konkursa za imenovanje predśednika i dva člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, odlučio da predloži Skupštini da za predśednika Savjeta Agencije imenuje, dr Šaletu Đurovića – doktor pravnih nauka, a za članove Savjeta, Aleksandra Mijača – diplomirani inženjer elektrotehnike i Branka Kovijanića – diplomirani inženjer elektrotehnike.  

U nastavku 37. śednice Odbor je završio raspravu i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o Završnom računu budžeta Crne Gore za 2012. godinu. Na śednici je, takođe, dogovoreno da Ministarstvo finansija u saradnji sa Državnom revizorskom institucijom, pripremi amandmane i na taj način izvrši neophodne korekcije, u skaldu sa preporukama DRI, koje će postati sastavni dio Predloga navedenog zakona.  

Odbor je u cilju daljeg unaprjeđenja sistema javne potrošnje, odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da usvoji zaključke kojima se podržavaju nalazi i preporuke Državne revizorske institucije.

Galerija slika