Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 09. decembar 2013. 15:45

Završena 38. śednica i nastavljena 37. śednice Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, je na danas održanoj 38. śednici, na osnovu Javnog konkursa za imenovanje predśednika i dva člana Savjeta Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, odlučio da predloži Skupštini da za predśednika Savjeta Agencije imenuje, dr Šaletu Đurovića – doktor pravnih nauka, a za članove Savjeta, Aleksandra Mijača – diplomirani inženjer elektrotehnike i Branka Kovijanića – diplomirani inženjer elektrotehnike.  

U nastavku 37. śednice Odbor je završio raspravu i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o Završnom računu budžeta Crne Gore za 2012. godinu. Na śednici je, takođe, dogovoreno da Ministarstvo finansija u saradnji sa Državnom revizorskom institucijom, pripremi amandmane i na taj način izvrši neophodne korekcije, u skaldu sa preporukama DRI, koje će postati sastavni dio Predloga navedenog zakona.  

Odbor je u cilju daljeg unaprjeđenja sistema javne potrošnje, odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da usvoji zaključke kojima se podržavaju nalazi i preporuke Državne revizorske institucije.