Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 19. mart 2014. 15:03

Započeta 48. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena 32 amandmana na Predlog zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti

Odbor je nakon četvoročasovne rasprave razmotrio 32 amandmana na Predlog zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti. Odbor je podržao 20 amandmana koji su postali sastavni dio teksta predloga zakona od čega četiri u izmjenjenoj formulaciji. Dva amandmana su povučena iz skupštinske procedure, a ostalih deset, nije dobilo podršku Odbora.

Takođe, Odbor se izjasnio o Predlogu odluke za kontrolno saslušanje ministra ekonomije, dr Vladimira Kavarića i predśednika Odbora direktora „Elektroprivrede Crne Gore“ a.d. Nikšić, Srđana Kovačevića, koju je podnio poslanik Srđan Milić. Nakon izjašnjavanja, četiri glasa „za“ i šest glasova „uzdržan“, navedeni predlog odluke nije dobio potrebnu većinu.

Polazeći od člana 32a stav 6 Zakona o finansiranju političkih partija, utvrđena je inicijalna lista institucija koje su dužne da dostavljaju podatke i informacije Odboru za ekonomiju, finansije i budžet u cilju vršenja parlamentarnog nadzora, u skladu sa zakonom.          

Odbor će u nastavku śednice, koji će biti naknadno utvrđen razmotriti tri zakonska akta koji su podnijeli poslanici Zoran Jelić, Filip Vuković, Veljko Zarubica, Marta Šćepanović i Zorica Kovačević (Predlog zakona o izmjenama Zakona o igrama na sreću, Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica).

Galerija slika