Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 19. mart 2014. 15:03

Započeta 48. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena 32 amandmana na Predlog zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti

Odbor je nakon četvoročasovne rasprave razmotrio 32 amandmana na Predlog zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti. Odbor je podržao 20 amandmana koji su postali sastavni dio teksta predloga zakona od čega četiri u izmjenjenoj formulaciji. Dva amandmana su povučena iz skupštinske procedure, a ostalih deset, nije dobilo podršku Odbora.

Takođe, Odbor se izjasnio o Predlogu odluke za kontrolno saslušanje ministra ekonomije, dr Vladimira Kavarića i predśednika Odbora direktora „Elektroprivrede Crne Gore“ a.d. Nikšić, Srđana Kovačevića, koju je podnio poslanik Srđan Milić. Nakon izjašnjavanja, četiri glasa „za“ i šest glasova „uzdržan“, navedeni predlog odluke nije dobio potrebnu većinu.

Polazeći od člana 32a stav 6 Zakona o finansiranju političkih partija, utvrđena je inicijalna lista institucija koje su dužne da dostavljaju podatke i informacije Odboru za ekonomiju, finansije i budžet u cilju vršenja parlamentarnog nadzora, u skladu sa zakonom.          

Odbor će u nastavku śednice, koji će biti naknadno utvrđen razmotriti tri zakonska akta koji su podnijeli poslanici Zoran Jelić, Filip Vuković, Veljko Zarubica, Marta Šćepanović i Zorica Kovačević (Predlog zakona o izmjenama Zakona o igrama na sreću, Predlog zakona o dopuni Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica).