Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 29. april 2015. 12:10

Održan sastanak predśednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet sa poslanikom njemačkog Bundestaga

Prva pośeta u cilju upoznavanja sa političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori

Predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović, sastao se danas sa poslanikom CDU-a u njemačkom Bundestagu, Joahimom Fajferom (Joachim Pfeiffer).

Tema sastanka se odnosila na proces evropskih i evroatlanskih integracija Crne Gore, kao i na saradnju zemalja u regionu sa posebnom pažnjom na oblast infrastrukturnog povezivanja.     

Poslanik Bundestaga, Joahim Fajfer, iskazao je interesovanje za stabilan zakonodavni i institucionalni ambijent Crne Gore u cilju privlačenja stranih direktnih investicija, kao i za pitanja koja su se odnosila na stanje javnih finansija u Crnoj Gori.        

Sagovornici su tokom razgovora konstatovali da su strane direktne investicije jedan od ključnih faktora za rast i razvoj crnogorske ekonomije, pri čemu se mora obezbijediti ravnoteža između rasta i razvoja privrede i rješavanja ekoloških problema. U vezi sa tim, posebna pažnja tokom razgovora posvećena je situaciji u kojoj se nalazi Solana „Bajo Sekulić“ u Ulcinju i potrebi urgentnog prevazilaženja problema u Solani.           

Na kraju, ukazano je na značaj i potrebu intezivnije parlamentarne saradnje Crne Gore i Njemačke. 

Galerija slika