Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 29. april 2015. 12:10

Održan sastanak predśednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet sa poslanikom njemačkog Bundestaga

Prva pośeta u cilju upoznavanja sa političkim i ekonomskim prilikama u Crnoj Gori

Predśednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksandar Damjanović, sastao se danas sa poslanikom CDU-a u njemačkom Bundestagu, Joahimom Fajferom (Joachim Pfeiffer).

Tema sastanka se odnosila na proces evropskih i evroatlanskih integracija Crne Gore, kao i na saradnju zemalja u regionu sa posebnom pažnjom na oblast infrastrukturnog povezivanja.     

Poslanik Bundestaga, Joahim Fajfer, iskazao je interesovanje za stabilan zakonodavni i institucionalni ambijent Crne Gore u cilju privlačenja stranih direktnih investicija, kao i za pitanja koja su se odnosila na stanje javnih finansija u Crnoj Gori.        

Sagovornici su tokom razgovora konstatovali da su strane direktne investicije jedan od ključnih faktora za rast i razvoj crnogorske ekonomije, pri čemu se mora obezbijediti ravnoteža između rasta i razvoja privrede i rješavanja ekoloških problema. U vezi sa tim, posebna pažnja tokom razgovora posvećena je situaciji u kojoj se nalazi Solana „Bajo Sekulić“ u Ulcinju i potrebi urgentnog prevazilaženja problema u Solani.           

Na kraju, ukazano je na značaj i potrebu intezivnije parlamentarne saradnje Crne Gore i Njemačke.