Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 29. april 2015. 15:00

Završena 98. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotren Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom „Mamula“ opština Herceg Novi, podržan Predlog zakona i donešena Odluka o kontrolnom saslušanju

Na danas održanoj 98. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da usvoji po skraćenom postupku Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović.

Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom „Mamula“ Opština Herceg Novi, nakon dvočasovne rasprave, nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je u skladu sa članom 75 Poslovnika Skupštine Crne Gore, jednoglasno donio Odluku o  kontrolnom saslušanju na temu: „Sprovođenje politike, odnosno zakona u oblasti koncesija, sa osvrtom na realizaciju zaključaka Skupštine Crne Gore donijetih povodom razmatranja Izvještaja o radu Komisije za koncesije za 2013. godinu („Službeni list CG“, br. 31/14)“. Termin održavanja śednice će biti naknadno utvrđen.

Odbor je takođe, razmotrio i tri amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o eksproprijaciji. Amandman poslanika Filipa Vukovića i Maide Bešlić, kao i dva amandmana poslanika Nebojše Medojevića i Veljka Vasiljevića nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.

Galerija slika