Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 29. april 2015. 15:00

Završena 98. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotren Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom „Mamula“ opština Herceg Novi, podržan Predlog zakona i donešena Odluka o kontrolnom saslušanju

Na danas održanoj 98. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je i odlučio da predloži Skupštini Crne Gore da usvoji po skraćenom postupku Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama, koji je podnio poslanik Aleksandar Damjanović.

Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom „Mamula“ Opština Herceg Novi, nakon dvočasovne rasprave, nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je u skladu sa članom 75 Poslovnika Skupštine Crne Gore, jednoglasno donio Odluku o  kontrolnom saslušanju na temu: „Sprovođenje politike, odnosno zakona u oblasti koncesija, sa osvrtom na realizaciju zaključaka Skupštine Crne Gore donijetih povodom razmatranja Izvještaja o radu Komisije za koncesije za 2013. godinu („Službeni list CG“, br. 31/14)“. Termin održavanja śednice će biti naknadno utvrđen.

Odbor je takođe, razmotrio i tri amandmana na Predlog zakona o dopuni Zakona o eksproprijaciji. Amandman poslanika Filipa Vukovića i Maide Bešlić, kao i dva amandmana poslanika Nebojše Medojevića i Veljka Vasiljevića nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru.