Odštampajte ovu stranicu
srijeda, 29. april 2015. 18:16

Održan sastanak članova Odbora za ekonomiju, finansije i budžet sa članovima Senata Državne revizorske institucije

Polazeći od Plana rada Odbora za ekonomiju, finansije i budžet za 2015. godinu i inicijative NVO „Instutut alternativa“ održan je sastanak članova Odbora za ekonomiju, finansije i budžet sa članovima Senata Državne revizorske institucije (DRI) u cilju sagledavanja svih aspekata saradnje, Skupštine Crne Gore, odnosno, Odbora i ove institucije.

Dosadašnja saradnja ocjenjena je uspješnom i ukazano na potrebu daljeg unapređenja sa ciljem jačanja nadzorne uloge Odbora nad trošenjem javnih sredstava u kontekstu zakonskih obaveza koje ima DRI i nadležnosti Odbora definisanih Poslovnikom Skupštine.

Zajednički je konstatovano da je, u funkciji jačanja međusobne saradnje i dostizanja efikasnijeg nadzora nad javnim finansijama, potrebno formalizovati saradnju Odbora i DRI, kao i da će u tom smislu, uz učešće Instituta alternativa, u narednom periodu, biti definisan odgovarajući dokument.

Sastanku su prisustvovali članovi Odbora: Aleksandar Damjanović, Zoran Jelić, Filip Vuković, Almer Kalač, Strahinja Bulajić, Milutin Đukanović i Goran Tuponja.

Ispred DRI prisustvovali su članovi Senata: Milan Dabović, Branislav Radulović, Dragiša Pešić i Nikola Kovačević. Takođe, sastanku su prisustvovali i predstavnici NVO „Institut alternativa“.

Galerija slika