Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 29. april 2015. 18:16

Održan sastanak članova Odbora za ekonomiju, finansije i budžet sa članovima Senata Državne revizorske institucije

Polazeći od Plana rada Odbora za ekonomiju, finansije i budžet za 2015. godinu i inicijative NVO „Instutut alternativa“ održan je sastanak članova Odbora za ekonomiju, finansije i budžet sa članovima Senata Državne revizorske institucije (DRI) u cilju sagledavanja svih aspekata saradnje, Skupštine Crne Gore, odnosno, Odbora i ove institucije.

Dosadašnja saradnja ocjenjena je uspješnom i ukazano na potrebu daljeg unapređenja sa ciljem jačanja nadzorne uloge Odbora nad trošenjem javnih sredstava u kontekstu zakonskih obaveza koje ima DRI i nadležnosti Odbora definisanih Poslovnikom Skupštine.

Zajednički je konstatovano da je, u funkciji jačanja međusobne saradnje i dostizanja efikasnijeg nadzora nad javnim finansijama, potrebno formalizovati saradnju Odbora i DRI, kao i da će u tom smislu, uz učešće Instituta alternativa, u narednom periodu, biti definisan odgovarajući dokument.

Sastanku su prisustvovali članovi Odbora: Aleksandar Damjanović, Zoran Jelić, Filip Vuković, Almer Kalač, Strahinja Bulajić, Milutin Đukanović i Goran Tuponja.

Ispred DRI prisustvovali su članovi Senata: Milan Dabović, Branislav Radulović, Dragiša Pešić i Nikola Kovačević. Takođe, sastanku su prisustvovali i predstavnici NVO „Institut alternativa“.