Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 18. maj 2015. 15:27

Započeta 100. śednica Odbora za ekonomiju, finanasije i budžet

Razmotreno sedam predloga zakona sa aspekta fiskalnog uticaja na budžet države

Na danas započetoj 100. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je Predlog zakona o izmjenama Zakona o eksproprijaciji, koji su podnijeli poslanici: Azra Jasavić, Srđan Perić, Goran Tuponja i Darko Pajović, i odlučio da odloži izjašnjavanje o navedenom aktu do dostavljanja mišljenja Vlade.

Takođe, Odbor je, shodno članu 137 stav 3 Poslovnika Skupštine, razmotrio sedam akata u dijelu koji se odnosi na potrebna budžetska sredstva za njihovu primjenu, i to: Predlog zakona o izmjeni i dopuni porodičnog zakona, koji su podnijeli poslanici Danijela Marković i Aleksandar Damjanović; Predlog zakona o dopunama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji su podnijeli poslanici: Azra Jasavić, Srđan Perić, Goran Tuponja i Darko Pajović; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku; Predlog  zakona o izvršenju kazni zatvora, novčane kazne i mjera bezbjednosti; Predlog zakona o dopuni Zakona o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, koji su podnijeli poslanici: Milutin Đukanović, Branka Bošnjak, Janko Vučinić i Vladislav Bojović; Predlog zakona o izmjeni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je podnio poslanik Janko Vučinić; kao i  Predlog zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su, usljed stečaja preduzeća, otišli u prijevremenu penziju, koji je podnio poslanik Janko Vučinić. U vezi sa tim, Odbor je odlučio da dostavi mišljenja matičnim odborima o fiskalnom uticaju navedenih akata na budžet države.

U okviru „tekućih pitanja“, na Odboru je konstatovano da je sazvana 101. śednica Odbora za 1. jun 2015. godine, na kojoj će se održati kontrolno saslušanjena temu: “Sprovođenje politike, odnosno zakona u oblasti koncesija, sa osvrtom na realizaciju zaključaka  Skupštine Crne Gore donijetih povodom razmatranja Izvještaja o radu Komisije za koncesije za 2013. godinu (“Sl. list CG”, broj 31/14)”.

Galerija slika