Odštampajte ovu stranicu
petak, 31. jul 2015. 13:11

Održana 112. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Utvrđen Nacrt budžeta Državne revizorske institucije za 2016. godinu i razmotreni amandmani na tri predloga zakona

Na danas održanoj 112. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je amandman na Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, koji je podnijela poslanica Snežana Jonica. Nakon glasanja, navedeni amandman nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je takođe razmotrio sedam amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi, koje su podnijeli poslanici: Andrija Popović (dva) i Srđan Milić i Snežana Jonica (pet).

Nakon izjašnjavanja, amandmani 1 i 2 koje je podnio poslanik Andrija Popović nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru. Nakon što je predstavnica predlagača prihvatila amandman 5 poslanika Srđana Milića i Snežane Jonice, Odbor je konstatovao da je isti postao sastavni dio teksta Predloga zakona. Poslanik Srđan Milić prihvatio je sugestiju predstavnice predlagača da izmijeni amandman 1, dok amandman 2 nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Poslanik Srđan Milić obavijestio je Odbor da povlači iz procedure amandmane 3 i 4.

Odbor se upoznao sa sadržajem amadmana koji je, na Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu, podnio poslanik Aleksandar Damjanović. Nakon što je Odbor konstatovao da je predstavnik predlagača amandmana ujedno i predlagač Zakona, amandman je postao sastavni dio Predloga zakona.

Na osnovu člana 51 Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, Odbor je utvrdio Nacrt budžeta Državne revizorske institucije za 2016. godinu.

Odbor nije podržao Inicijativu za održavanje konsultativnog saslušanja u cilju pribavljanja potrebnih informacija i stručnih mišljenja o trenutnom statusu tri arbitražna postupka koji se vode protiv države Crne Gore, kao i načinu odbrane državnih interesa u ovim postupcima i angažovanju naših zastupnika i eksperata, koju su podnijeli poslanici: Dritan Abazović i Mladen Bojanić.

Galerija slika