Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 31. jul 2015. 13:11

Održana 112. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Utvrđen Nacrt budžeta Državne revizorske institucije za 2016. godinu i razmotreni amandmani na tri predloga zakona

Na danas održanoj 112. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je amandman na Predlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o sigurnosti pomorske plovidbe, koji je podnijela poslanica Snežana Jonica. Nakon glasanja, navedeni amandman nije dobio potrebnu većinu na Odboru.

Odbor je takođe razmotrio sedam amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj taksi, koje su podnijeli poslanici: Andrija Popović (dva) i Srđan Milić i Snežana Jonica (pet).

Nakon izjašnjavanja, amandmani 1 i 2 koje je podnio poslanik Andrija Popović nijesu dobili potrebnu većinu na Odboru. Nakon što je predstavnica predlagača prihvatila amandman 5 poslanika Srđana Milića i Snežane Jonice, Odbor je konstatovao da je isti postao sastavni dio teksta Predloga zakona. Poslanik Srđan Milić prihvatio je sugestiju predstavnice predlagača da izmijeni amandman 1, dok amandman 2 nije dobio potrebnu većinu na Odboru. Poslanik Srđan Milić obavijestio je Odbor da povlači iz procedure amandmane 3 i 4.

Odbor se upoznao sa sadržajem amadmana koji je, na Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o budžetu Crne Gore za 2015. godinu, podnio poslanik Aleksandar Damjanović. Nakon što je Odbor konstatovao da je predstavnik predlagača amandmana ujedno i predlagač Zakona, amandman je postao sastavni dio Predloga zakona.

Na osnovu člana 51 Zakona o Državnoj revizorskoj instituciji, Odbor je utvrdio Nacrt budžeta Državne revizorske institucije za 2016. godinu.

Odbor nije podržao Inicijativu za održavanje konsultativnog saslušanja u cilju pribavljanja potrebnih informacija i stručnih mišljenja o trenutnom statusu tri arbitražna postupka koji se vode protiv države Crne Gore, kao i načinu odbrane državnih interesa u ovim postupcima i angažovanju naših zastupnika i eksperata, koju su podnijeli poslanici: Dritan Abazović i Mladen Bojanić.