Odštampajte ovu stranicu
petak, 30. oktobar 2015. 13:30

Održana 118. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Data saglasnost za izbor nezavisnog revizora finansijskih izvještaja CBCG, podržani finansijski izvještaji RAE i KHOV i podržan Izvještaj o realizaciji Akcionog plana NPZP 2012 - 2015

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, na danas održanoj śednici, a shodno članu 76 stav 3 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore (CBCG), razmotrio je zahtjev za davanje saglasnosti za izbor međunarodno priznatog nezavisnog spoljnjeg revizora finansijskih izvještaja CBCG i saglasio se da se za nezavisnog revizora izabere „KPMG“ d.o.o. Podgorica i „KPMG“ d.o.o. Beograd.

Odbor je razmotrio i jednoglasno podržao Izvještaj o realizaciji godišnjeg Akcionog plana nacionalnog programa zaštite potrošača (NPZP) 2012 - 2015 za period jul 2014 – jun 2015. Takođe, Odbor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Finansijski izvještaj sa Izvještajem o radu Regulatorne agencije za energetiku za 2014. godinu i Finansijski izvještaj sa izvještajem nezavisnog revizora o reviziji finansijskih iskaza Komisije za hartije od vrijednosti za 2014. godinu.

Na kraju, Odbor je shodno članu 92 stav 2 Zakona o bankama pokrenuo postupak za utvrđivanje predloga za izbor bankarskog ombudsmana.

Galerija slika