Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 30. oktobar 2015. 13:30

Održana 118. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Data saglasnost za izbor nezavisnog revizora finansijskih izvještaja CBCG, podržani finansijski izvještaji RAE i KHOV i podržan Izvještaj o realizaciji Akcionog plana NPZP 2012 - 2015

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, na danas održanoj śednici, a shodno članu 76 stav 3 Zakona o Centralnoj banci Crne Gore (CBCG), razmotrio je zahtjev za davanje saglasnosti za izbor međunarodno priznatog nezavisnog spoljnjeg revizora finansijskih izvještaja CBCG i saglasio se da se za nezavisnog revizora izabere „KPMG“ d.o.o. Podgorica i „KPMG“ d.o.o. Beograd.

Odbor je razmotrio i jednoglasno podržao Izvještaj o realizaciji godišnjeg Akcionog plana nacionalnog programa zaštite potrošača (NPZP) 2012 - 2015 za period jul 2014 – jun 2015. Takođe, Odbor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Finansijski izvještaj sa Izvještajem o radu Regulatorne agencije za energetiku za 2014. godinu i Finansijski izvještaj sa izvještajem nezavisnog revizora o reviziji finansijskih iskaza Komisije za hartije od vrijednosti za 2014. godinu.

Na kraju, Odbor je shodno članu 92 stav 2 Zakona o bankama pokrenuo postupak za utvrđivanje predloga za izbor bankarskog ombudsmana.