Odštampajte ovu stranicu
petak, 06. novembar 2015. 14:53

Održana 119. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena četiri predloga zakona

Na danas održanoj śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je razmotrio i odučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama i Predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o poštanskim uslugama sa dva amandmana koje je podnio u skladu sa članom 148 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Odbor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji Predlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koji je podnio poslanik Damir Šehović. Takođe, Odbor je razmotrio amandman na navedeni Predlog zakona koji je podnio poslanik Almer Kalač. Nakon rasprave i izjašnjavanja članova Odbora, navedeni amandman nije dobio potrebnu većinu.

Takođe, Odbor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da ne usvoji Predlog zakona o izmjeni Zakona o geološkim istraživanjima, koji su podnijele poslanice Jelisava Kalezić i Branka Bošnjak.

Odbor je razmotrio Predlog odluke o obrazovanju Odbora za praćenje i kontrolu realizacije projekta izgradnje autoputa Bar – Boljare koji su podnijeli poslanici: Jelisava Kalezić, Miodrag Lekić, Goran Danilović, Zoran Miljanić, Andrija Popović, Milutin Đukanović, Vladislav Bojović, Branka Bošnjak, Neven Gošović, Dritan Abazović, Snežana Jonica, Janko Vučinić i Srđan Perić. Nakon rasprave i iznešenih stavova o cjelishodnosti obrazovanja gore navedenog Odbora, navedeni Predlog odluke nije dobio potrebnu većinu.

U skladu sa članom 92 stav 2  Zakona o bankama, Bankarskog ombudsmana bira Skupština Crne Gore, na predlog Odbora nadležnog za finansije. Odbor je utvrdio Predlog odluke o izboru  Bankarskog  ombudsmana kojim se predlaže Skupštini da imenuje doc. dr Halila Kalača koji je i do sada obavljao navedenu funkciju.

Galerija slika