Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 07. decembar 2015. 15:42

Održana 123. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržano šet predloga finansijskih planova sa planovima rada nezavisnih regulatornih tijela za 2016. godinu

Na danas održanoj 123. śednici, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet se upoznao sa Izvještajem Centralne banke Crne Gore o nadzoru nad primjenom Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima - CHF u eure - EUR, kojim je obuhvaćena i primjena Zakona o potrošačkim kreditima u dijelu koji se odnosi na obaveze Hypo Alpe Adria banke po pitanju informisanja klijenata u predugovornoj fazi.

Tokom rasprave ukazano je na probleme u primjeni Zakona, jer nijesu obuhvaćena potraživanja po osnovu kredita koja su ustupljena trećim licima, kao i potraživanja koja su zatvorena prije stupanja na snagu navedenog zakona i konstatovano da je potrebno iznaći način da se navedeni problemi što prije prevaziđu.

Odbor je takođe, razmotrio tri amandmana na Predlog  zakona o carinskoj službi, koje je podnio poslanik Goran Tuponja. Nakon kraće rasprave poslanik Tuponja povukao je amandman 1. Predstavnik predlagača prihvatio je amandmane 2 i 3, tako da isti postaju sastavni dio Predloga zakona.

Takođe, Obor je razmotrio i odlučio da predloži Skupštini da usvoji predloge finansijskih planova sa planovima rada šest nezavisnih regulatornoh tijela za 2016. godinu i to: Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost;  Komisije za hartije od vrijednosti; Regulatorne agencije za energetiku; Agencije za nadzor osiguranja; Agencije za elektronske medije i Agencije za ljekove i medicinska sredstva.

Galerija slika