Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 28. decembar 2015. 15:54

Započeta 126. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor je razmotrio 38 amandmana koji su podnijeti na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, na danas započetoj 126. śednici upoznao se sa Dopunom izvještaja Centralne banke Crne Gore o nadzoru nad primjenom Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure (EUR). U odnosu na informacije koje je saopštio guverner CBCG, dogovoreno je da CBCG na osnovu daljih saznanja i praćenja primjene Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure (EUR), redovno izvještava Skupštinu Crne Gore.

Takođe, Odbor se shodno članu 71 stav 3 Zakona o CBCG, upoznao sa Finansijskim planom Centralne banke Crne Gore za 2016. godinu.

Odbor nije imao primjedbi na tri amandmana poslanika Damira Šehovića, podnijeta na Predlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koji su postali sastavni dio Predloga zakona.

Odbor se upoznao sa amandmanom na Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom „Mamula“, opština Herceg Novi, koji su podnijeli poslanici Predrag Sekulić i Marta Šćepanović, kao i sa amandmanom na Predlog odluke o prihvatanju Aneksa br. 1 ugovora o zakupu hotela „Kraljičina plaža“, Budva, koji su podnijeli poslanici: Darko Pajović, Srđan Perić, Azra Jasavić i Goran Tuponja (jedan). Dogovoreno je da se Odbor o istim izjasni nakon dostavljanja mišljenja Vlade.

Odbor je razmotrio 38 amandmana podnijetih na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu, od kojih su 19 postali sastavni dio teksta Predloga zakona. Odbor je, takođe, podnio sedam amandmana na Predlog zakona, kao i tri predloga zaključaka, koje je predlagač, takođe, prihvatio.

Dogovoreno je da Odbor, u nastavku śednice, razmotri amandmane podnijete na Predlog zakona o energetici.

Galerija slika