Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 28. decembar 2015. 15:54

Započeta 126. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor je razmotrio 38 amandmana koji su podnijeti na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, na danas započetoj 126. śednici upoznao se sa Dopunom izvještaja Centralne banke Crne Gore o nadzoru nad primjenom Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure (EUR). U odnosu na informacije koje je saopštio guverner CBCG, dogovoreno je da CBCG na osnovu daljih saznanja i praćenja primjene Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure (EUR), redovno izvještava Skupštinu Crne Gore.

Takođe, Odbor se shodno članu 71 stav 3 Zakona o CBCG, upoznao sa Finansijskim planom Centralne banke Crne Gore za 2016. godinu.

Odbor nije imao primjedbi na tri amandmana poslanika Damira Šehovića, podnijeta na Predlog zakona o dopuni Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koji su postali sastavni dio Predloga zakona.

Odbor se upoznao sa amandmanom na Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom „Mamula“, opština Herceg Novi, koji su podnijeli poslanici Predrag Sekulić i Marta Šćepanović, kao i sa amandmanom na Predlog odluke o prihvatanju Aneksa br. 1 ugovora o zakupu hotela „Kraljičina plaža“, Budva, koji su podnijeli poslanici: Darko Pajović, Srđan Perić, Azra Jasavić i Goran Tuponja (jedan). Dogovoreno je da se Odbor o istim izjasni nakon dostavljanja mišljenja Vlade.

Odbor je razmotrio 38 amandmana podnijetih na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu, od kojih su 19 postali sastavni dio teksta Predloga zakona. Odbor je, takođe, podnio sedam amandmana na Predlog zakona, kao i tri predloga zaključaka, koje je predlagač, takođe, prihvatio.

Dogovoreno je da Odbor, u nastavku śednice, razmotri amandmane podnijete na Predlog zakona o energetici.