Odštampajte ovu stranicu
utorak, 29. decembar 2015. 12:47

Završena 126. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor razmotrio više amandmana

Odbor je na danas održanoj 126. śednici razmotrio i odlučio da predložio Skupštini da prihvati amandman koji su podnijeli poslanici Marta Šćepanović i Predrag Sekulić na Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom “Mamula”, opština Herceg Novi. Predstavnik Vlade prihvatio je navedeni amandman, tako da isti postaje sastavni dio teksta Predloga odluke.

Odbor je imajući u vidu i modifikacije amandmana koje su prihvaćene od strane podnosilaca amandmana na śednici Zakonodavnog odbora Skupštine Crne Gore razmotrio i amandman koji su podnijeli poslanici Darko Pajović, Srđan Perić, Azra Jasavić i Goran Tuponja na Predlog odluke o prihvatanju Aneksa br.1 ugovora o zakupu hotela "Kraljičina plaža" Budva. Predstavnik Vlade prihvatio je navedeni amandman, tako da isti postaje sastavni dio teksta Predloga odluke.

Odbor je razmotrio i amandman 2 poslanika Džavida Šabovića na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu. Nakon izjašnjavanja Odbor je odlučio da predloži Skupštini da ne prihvati navedeni amandman. Amandman koji su podnijeli poslanici Rifat Rastofer i Džavid Šabović prihvaćen je u modifikovanoj formulaciji, uz sugestiju predstavnika Vlade i postaje sastavni dio teksta Predloga zakona. O amandmanima poslanice Azre Jasavić i poslanika Dritana Abazovića Odbor se nije izjasnio zbog odsustva predlagača.

Odbor je takođe odlučio da predloži Skupštini da povodom usvajanja Predloga zakona o budzetu za 2016. godine usvoji još tri zaključka.

Odobr je razmotrio 104 amandmana na Predlog zakona o energetici.

Predstavnik Vlade prihvatio je 8 podnijetih amandmana, tako da su isti postali sastavni dio teksta Predloga zakona.

Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji pet amandmana o kojima predstavnik Vlade nije iskazao stav.Takođe, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da ne prihvati 15 amandmana. O navedenim amandmanima, kao i amandmanima koji nijesu razmotreni zbog odsustva predstavnika predlagača, izjasniće se Skupština Crne Gore.

Galerija slika