Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 29. decembar 2015. 12:47

Završena 126. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Odbor razmotrio više amandmana

Odbor je na danas održanoj 126. śednici razmotrio i odlučio da predložio Skupštini da prihvati amandman koji su podnijeli poslanici Marta Šćepanović i Predrag Sekulić na Predlog odluke o davanju u dugoročni zakup lokaliteta ostrvo Lastavica sa tvrđavom “Mamula”, opština Herceg Novi. Predstavnik Vlade prihvatio je navedeni amandman, tako da isti postaje sastavni dio teksta Predloga odluke.

Odbor je imajući u vidu i modifikacije amandmana koje su prihvaćene od strane podnosilaca amandmana na śednici Zakonodavnog odbora Skupštine Crne Gore razmotrio i amandman koji su podnijeli poslanici Darko Pajović, Srđan Perić, Azra Jasavić i Goran Tuponja na Predlog odluke o prihvatanju Aneksa br.1 ugovora o zakupu hotela "Kraljičina plaža" Budva. Predstavnik Vlade prihvatio je navedeni amandman, tako da isti postaje sastavni dio teksta Predloga odluke.

Odbor je razmotrio i amandman 2 poslanika Džavida Šabovića na Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2016. godinu. Nakon izjašnjavanja Odbor je odlučio da predloži Skupštini da ne prihvati navedeni amandman. Amandman koji su podnijeli poslanici Rifat Rastofer i Džavid Šabović prihvaćen je u modifikovanoj formulaciji, uz sugestiju predstavnika Vlade i postaje sastavni dio teksta Predloga zakona. O amandmanima poslanice Azre Jasavić i poslanika Dritana Abazovića Odbor se nije izjasnio zbog odsustva predlagača.

Odbor je takođe odlučio da predloži Skupštini da povodom usvajanja Predloga zakona o budzetu za 2016. godine usvoji još tri zaključka.

Odobr je razmotrio 104 amandmana na Predlog zakona o energetici.

Predstavnik Vlade prihvatio je 8 podnijetih amandmana, tako da su isti postali sastavni dio teksta Predloga zakona.

Odbor je odlučio da predloži Skupštini da usvoji pet amandmana o kojima predstavnik Vlade nije iskazao stav.Takođe, Odbor je odlučio da predloži Skupštini da ne prihvati 15 amandmana. O navedenim amandmanima, kao i amandmanima koji nijesu razmotreni zbog odsustva predstavnika predlagača, izjasniće se Skupština Crne Gore.