Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 21. mart 2016. 14:27

Održana 134. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica

Na danas održanoj 134. śednici, Odbor se pozitivno izjasnio o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, kojim se, između ostalog, uključuju novi oblici izdataka koji se priznaju kao rashod u poreske svrhe, uvode mehanizmi za oporezivanje kapitalnog dobitka koje ostvaruje nerezidentno pravno lice na teritoriji Crne Gore, bliže definišu pojedini oblici prihoda, uvodi obavezno podnošenje poreske prijave elektronskim putem i dr.

Povodom rasprave o navedenom predlogu zakona, śednici su, u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore, prisustvovali predstavnici: Unije poslodavaca Crne Gore, Privredne komore Crne Gore i Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Odbor nije podržao Predlog zakona o izmjenama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, koji je podnio poslanik Andrija Popović.

Razmatranje amandmana na Predlog odluke o obrazovanju Odbora za praćenje i kontrolu realizacije projekta izgradnje autoputa Bar – Boljare, odloženo je za jednu od narednih śednica Odbora.

Galerija slika