Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 21. mart 2016. 14:27

Održana 134. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržan Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica

Na danas održanoj 134. śednici, Odbor se pozitivno izjasnio o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, kojim se, između ostalog, uključuju novi oblici izdataka koji se priznaju kao rashod u poreske svrhe, uvode mehanizmi za oporezivanje kapitalnog dobitka koje ostvaruje nerezidentno pravno lice na teritoriji Crne Gore, bliže definišu pojedini oblici prihoda, uvodi obavezno podnošenje poreske prijave elektronskim putem i dr.

Povodom rasprave o navedenom predlogu zakona, śednici su, u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine Crne Gore, prisustvovali predstavnici: Unije poslodavaca Crne Gore, Privredne komore Crne Gore i Unije slobodnih sindikata Crne Gore.

Odbor nije podržao Predlog zakona o izmjenama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, koji je podnio poslanik Andrija Popović.

Razmatranje amandmana na Predlog odluke o obrazovanju Odbora za praćenje i kontrolu realizacije projekta izgradnje autoputa Bar – Boljare, odloženo je za jednu od narednih śednica Odbora.