Odštampajte ovu stranicu
ponedjeljak, 28. mart 2016. 14:47

Održana 135. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena primjena tri zakonska akta

Na danas održanoj 135. śednici, u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, Planom rada za 2016. godinu, Akcionim planom za jačanje zakonodavne i kontrolne uloge Skupštine, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmotrio je primjenu tri zakona i to: Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su, usljed stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju; Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure (EUR), kao i Zakona o investicionim fondovima.  Imajući u vidu navedeno, konstatovano je da se Odbor upoznao sa primjenom navedenih zakona i da će se u skladu sa Poslovnikom Skupštine, sagledati mogućnost preduzimanja mjera iz okvira svoje nadležnosti.

U radu śednice, u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine, učestvovali su predstavnici: Ministarstva ekonomije, Ministarstva finansija, Centralne banke Crne Gore, Komisije za hartije od vrijednosti, kao  i bankarski ombudsman.  

Godišnji izvještaj o korišćenju finansijskih sredstava Skupštine i Službe Skupštine za 2015. godinu sa Izvještajem o javnim nabavkama, razmotriće se na jednoj od narednih śednica Odbora.

Galerija slika