Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 28. mart 2016. 14:47

Održana 135. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Razmotrena primjena tri zakonska akta

Na danas održanoj 135. śednici, u skladu sa Poslovnikom Skupštine Crne Gore, Planom rada za 2016. godinu, Akcionim planom za jačanje zakonodavne i kontrolne uloge Skupštine, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmotrio je primjenu tri zakona i to: Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su, usljed stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju; Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima (CHF) u eure (EUR), kao i Zakona o investicionim fondovima.  Imajući u vidu navedeno, konstatovano je da se Odbor upoznao sa primjenom navedenih zakona i da će se u skladu sa Poslovnikom Skupštine, sagledati mogućnost preduzimanja mjera iz okvira svoje nadležnosti.

U radu śednice, u skladu sa članom 67 Poslovnika Skupštine, učestvovali su predstavnici: Ministarstva ekonomije, Ministarstva finansija, Centralne banke Crne Gore, Komisije za hartije od vrijednosti, kao  i bankarski ombudsman.  

Godišnji izvještaj o korišćenju finansijskih sredstava Skupštine i Službe Skupštine za 2015. godinu sa Izvještajem o javnim nabavkama, razmotriće se na jednoj od narednih śednica Odbora.