Odštampajte ovu stranicu
četvrtak, 07. april 2016. 15:55

Održana 136. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona i donijeta Odluka o kontrolnom saslušanju

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je na 136. śednici podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Predlog zakona o spoljnoj trgovini naoružanjem i vojnom opremom.

Odbor je, takođe, polazeći od inicijative poslanika: Raška Konjevića, Draginje Vuksanović i Izeta Bralića, donio Odluku o održavanju kontrolnog saslušanja ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i ovlašćenih predstavnika Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i Sekretarijata za razvojne projekte, kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti u vezi sa validnošću izdate garancije, shodno Aneksu ugovora, za završetak radova na hotelu „AS“ u Perazića Dolu.

U skladu sa članom 28 Poslovnika Skupštine Crne Gore razmotren je Izvještaj o korišćenju finansijskih sredstava Skupštine i Službe Skupštine za 2015. godinu, sa Izvještajem o javnim nabavkama. Odbor će se o navedenom izvještaju izjasniti na jednoj od narednih śednica, nakon dostavljanja dopunskih informacija koje su bile predmet interesovanja članova Odbora.

Galerija slika