Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 07. april 2016. 15:55

Održana 136. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Podržana dva predloga zakona i donijeta Odluka o kontrolnom saslušanju

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet je na 136. śednici podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost i Predlog zakona o spoljnoj trgovini naoružanjem i vojnom opremom.

Odbor je, takođe, polazeći od inicijative poslanika: Raška Konjevića, Draginje Vuksanović i Izeta Bralića, donio Odluku o održavanju kontrolnog saslušanja ministra održivog razvoja i turizma, Branimira Gvozdenovića i ovlašćenih predstavnika Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte i Sekretarijata za razvojne projekte, kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti u vezi sa validnošću izdate garancije, shodno Aneksu ugovora, za završetak radova na hotelu „AS“ u Perazića Dolu.

U skladu sa članom 28 Poslovnika Skupštine Crne Gore razmotren je Izvještaj o korišćenju finansijskih sredstava Skupštine i Službe Skupštine za 2015. godinu, sa Izvještajem o javnim nabavkama. Odbor će se o navedenom izvještaju izjasniti na jednoj od narednih śednica, nakon dostavljanja dopunskih informacija koje su bile predmet interesovanja članova Odbora.