Odštampajte ovu stranicu
utorak, 03. februar 2015. 15:18

Polaznici XIX generacije Škole ljudskih prava pośetili Odbor za ljudska prava i slobode

Predśednik i članovi Odbora upoznali polaznike Škole ljudskih prava sa nadležnostima i brojim aktivnostima Odbora

Polaznici XIX generacije Škole ljudskih prava, koju realizuje Centar za građansko obrazovanje, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, danas su pośetili Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore.

Pośeta je organizovana u okviru Programa rada XIX generacije Škole ljudskih prava koju pohađa 26 srednjoškolaca sa teritorije cijele Crne Gore, a kojim je utvrđena pośeta institucijama koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava.

S obzirom da je Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore prepoznat kao važan činilac zaštite i unapređenja ljudskih prava, polaznici Škole su iskazali posebnu zainteresovanost za rad ovog radnog tijela.

Predśednik i članovi Odbora za ljudska prava i slobode upoznali su polaznike Škole ljudskih prava sa nadležnostima i brojim aktivnostima ovog Odbora, realizovanim u okviru zakonodavne i kontrolne uloge Parlamenta. Istakli su veoma dobru saradnju sa nadležnim državnim organima, Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore, međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Crnoj Gori i nevladinim sektorom.

Nakon predstavljanja rada Odbora za ljudska prava i slobode, poslanici su odgovarali na pitanja polaznika Škole.

Na samom kraju, upriličeno je svečano uručivanje diploma polaznicima XIX generacije Škole ljudskih prava. Diplome su uručili: predśednik Odbora za ljudska prava i slobode, dr Halil Duković, izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje, Daliborka Uljarević i predstavnik Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Jan Krasny.

Galerija slika