Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 03. februar 2015. 15:18

Polaznici XIX generacije Škole ljudskih prava pośetili Odbor za ljudska prava i slobode

Predśednik i članovi Odbora upoznali polaznike Škole ljudskih prava sa nadležnostima i brojim aktivnostima Odbora

Polaznici XIX generacije Škole ljudskih prava, koju realizuje Centar za građansko obrazovanje, uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, danas su pośetili Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore.

Pośeta je organizovana u okviru Programa rada XIX generacije Škole ljudskih prava koju pohađa 26 srednjoškolaca sa teritorije cijele Crne Gore, a kojim je utvrđena pośeta institucijama koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava.

S obzirom da je Odbor za ljudska prava i slobode Skupštine Crne Gore prepoznat kao važan činilac zaštite i unapređenja ljudskih prava, polaznici Škole su iskazali posebnu zainteresovanost za rad ovog radnog tijela.

Predśednik i članovi Odbora za ljudska prava i slobode upoznali su polaznike Škole ljudskih prava sa nadležnostima i brojim aktivnostima ovog Odbora, realizovanim u okviru zakonodavne i kontrolne uloge Parlamenta. Istakli su veoma dobru saradnju sa nadležnim državnim organima, Zaštitnikom ljudskih prava i sloboda Crne Gore, međunarodnim organizacijama sa sjedištem u Crnoj Gori i nevladinim sektorom.

Nakon predstavljanja rada Odbora za ljudska prava i slobode, poslanici su odgovarali na pitanja polaznika Škole.

Na samom kraju, upriličeno je svečano uručivanje diploma polaznicima XIX generacije Škole ljudskih prava. Diplome su uručili: predśednik Odbora za ljudska prava i slobode, dr Halil Duković, izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje, Daliborka Uljarević i predstavnik Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Jan Krasny.