Odštampajte ovu stranicu
petak, 09. maj 2014. 17:07

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio u oproštajnu pośetu odlazećeg ambasadora Narodne Republike Kine

Sagovornici ocijenili da između Crne Gore i NR Kine postoje tradicionalno dobri i prijateljski odnosi

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore prof.dr Miodrag Vuković, primio je u oproštajnu pośetu odlazećeg ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori NJ.E.Ži Žaolina.

U međusobno prijateljskom razgovoru sagovornici su ocijenili da između Crne Gore i NR Kine postoje tradicionalno dobri i prijateljski odnosi koji se konstantno nadograđuju, kroz bogatu i sadržajnu saradnju na svim nivoima.

Odlazeći ambasador NJ.E. Ži Žaolin istakao je da su između dvije zemlje uspostavljeni dobri politički odnosi i parlamentarna saradnja na visokom nivou uz napomenu da NR Kina u potpunosti podržava Crnu Goru na njenom evropskom i evroatlanskom putu.

Predśednik Vuković zahvalio se NJ.E. Ži Žaolinu na uspješnoj saradnji u prethodne četiri godine i naglasio da su odnosi između NR Kine i Crne Gore čvrsto postavljeni u obastima politike i privrede te da postoje svi uslovi da će naredni ambasador NR Kine nastaviti dobru i obostrano korisnu praksu koju je NJ.E. Ži Žaolin svojim profesionalnim angažmanom i ličnim zalaganjem postavio na visok nivo.

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, prof.dr Miodrag Vuković je zaključio da su odnosi između Crne Gore i NR Kine dobar pokazatelj da se kvalitetna i prijateljska saradnja između dvije zemlje može uspostaviti bez obzira na geografsku udaljenost i razvijenost zemalja.

Galerija slika