Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 09. maj 2014. 17:07

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike primio u oproštajnu pośetu odlazećeg ambasadora Narodne Republike Kine

Sagovornici ocijenili da između Crne Gore i NR Kine postoje tradicionalno dobri i prijateljski odnosi

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore prof.dr Miodrag Vuković, primio je u oproštajnu pośetu odlazećeg ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori NJ.E.Ži Žaolina.

U međusobno prijateljskom razgovoru sagovornici su ocijenili da između Crne Gore i NR Kine postoje tradicionalno dobri i prijateljski odnosi koji se konstantno nadograđuju, kroz bogatu i sadržajnu saradnju na svim nivoima.

Odlazeći ambasador NJ.E. Ži Žaolin istakao je da su između dvije zemlje uspostavljeni dobri politički odnosi i parlamentarna saradnja na visokom nivou uz napomenu da NR Kina u potpunosti podržava Crnu Goru na njenom evropskom i evroatlanskom putu.

Predśednik Vuković zahvalio se NJ.E. Ži Žaolinu na uspješnoj saradnji u prethodne četiri godine i naglasio da su odnosi između NR Kine i Crne Gore čvrsto postavljeni u obastima politike i privrede te da postoje svi uslovi da će naredni ambasador NR Kine nastaviti dobru i obostrano korisnu praksu koju je NJ.E. Ži Žaolin svojim profesionalnim angažmanom i ličnim zalaganjem postavio na visok nivo.

Predśednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, prof.dr Miodrag Vuković je zaključio da su odnosi između Crne Gore i NR Kine dobar pokazatelj da se kvalitetna i prijateljska saradnja između dvije zemlje može uspostaviti bez obzira na geografsku udaljenost i razvijenost zemalja.